Mogelijkheden

Naast de mogelijkheden om op titel of auteur te zoeken zijn de belangrijkste zoekingangen GDC-Trefwoorden en Trefwoord Persoonsnamen. Daarnaast is het in de Gelderland Catalogus mogelijk door het combineren van trefwoorden het zoekresultaat uit te breiden en te beperken.

Trefwoorden
Aan titels in de Gelderland Catalogus over de periode 1940-1945 worden vaak meerdere trefwoorden toegekend. Een voorbeeld hiervan is het boek Arnhem: the fight to sustain; the untold story of the Airborne logisticians, geschreven door Frank Steer. Hieraan is allereerst het trefwoord Collectie Market-Garden verbonden, daarna volgen de plaatsnamen: Arnhem en Oosterbeek, en tenslotte de onderwerpen: Market-Garden, Operatie – Militaire geschiedenis; Wereldoorlog II – Legeronderdelen, Britse.

Persoonsnamen
Ook is er de ingang Trefwoord Persoonsnamen die vooral gebruikt wordt bij biografie├źn en andersoortige publicaties over personen. Op deze manier kan bijvoorbeeld informatie gevonden worden over Britse officieren als John D. Frost en R.E. Urquhart.

Beperken en Uitbreiden
Door het trefwoord Collectie Market-Garden te gebruiken vinden we alle titels uit deze collectie. Dat levert momenteel 2107 titels op. Als we deze titels beperken met het trefwoord Legeronderdelen, Britse blijven er 479 over. Beperken we deze 479 titels weer door er het trefwoord Dagboeken aan te verbinden, dan blijven er uiteindelijk 7 publicaties over. Omgekeerd kan het zoekresultaat ook uitgebreid worden.

Mogelijkheden