Collectie

Een belangrijk onderdeel van de Gelderland Catalogus is de Collectie Market-Garden. De Operatie Market-Garden -de geallieerde luchtlandingen bij Arnhem, Nijmegen en Eindhoven (Market) en het oprukken van het Tweede Britse Leger vanuit Noord-Belgiƫ (Garden)- voltrok zich van 17 september 1944 tot 26 september 1944, de nacht waarin de Britse en Poolse troepen zich vanuit Oosterbeek over de Rijn terugtrokken. Het meest tot de verbeelding sprekende onderdeel van de operatie, de gevechten rond de Rijnbrug in Arnhem en de strijd in Oosterbeek, is later onder de naam Slag om Arnhem bekend geworden.

De Gelderland Bibliotheek heeft altijd veel aandacht besteed aan het verzamelen, bewaren en ter beschikking stellen van materiaal over Operatie Market-Garden. Dit heeft geresulteerd in een collectie die op dit moment ruim 2500 titels beslaat, en steeds verder wordt uitgebreid.

In de Gelderland Catalogus kan de Collectie Market-Garden als geheel worden geselecteerd doordat alle titels uit deze collectie zijn voorzien van het trefwoord Collectie Market-Garden.

Collectie